Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

Dat is wel apart, weet je toevallig of op dit systeem Bitlocker van Windows actief is?
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

op de surface heb ik niks zelf geïnstalleerd van bitlocker nee.
op de pc waarop ik de usb stick heb gemaakt wel.

ik ben moment opnieuw te iso aan het downloaden. nu de x86 versie, misschien heeft daar iets mee te maken?
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

Op het systeem waarop de USB-stick is gemaakt heeft daar geen invloed op.

x86 staat voor de 32-bits versie van Windows.
x64 voor de 64-bits versie.

Ik neem aan dat op de Surface ook gewoon de 64-bits versie van Windows 10 staat?
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

je kan kiezen tussen x64 en x86, heb nu x86 gekozen.
kan het ook iets te maken hebben met de versie van dit bestand? je kan namelijk een 10-tal versies (build) kiezen.
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

De build-versie voor het gebruik van commando's in de commandprompt maakt niet (direct) uit.

Als er geen belangrijke bestanden op de Surface staan zou ik kiezen voor een schone installatie van Windows 10.
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

ben nog even aan het proberen met de iso

ntfs of fat32? ik heb nu ntfs gekozen en GPT
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

FAT32 en/of NTFS hangt af van de opslaggrootte van de USB-stick.

Kleiner dan < 32 GB kan je FAT32 gebruiken.
Is de USB-stick groter dan > 32 GB gebruik je bij voorkeur NTFS.
Depends on the motherboard. Some only support USB flash drive formated as FAT32 others support FAT32 and NTFS.
Je kan dus zowel een FAT32 als NTFS eens proberen.
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

hoi,

kan u mij helpen met een nieuwe, schone, installatie?
ik heb geen licentie van windows denk ik want dat zat er al op geïnstalleerd. is dat een OEM-versie ?
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

Goedemorgen,

Dit systeem zal met een digitale licentie zijn geleverd, wanneer je Windows opnieuw installeert zal de activatie automatisch plaatsvinden.

Bij de onderstaande link kan je de juiste (recovery) image voor het Surface-apparaat downloaden.
https://support.microsoft.com/nl-nl/sur ... overyimage
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

alvorens ik dit uitvoer heb ik nog een vraagje:

zou het kunnen dat het niet gelukt is om de usb-stick te laten opstarten omdat deze 2 schijven aangeeft?
in verkenner gaf hij dat al aan, alsook nu bij de opmaak van de usb-stick voor volledig propere versie.
zie foto

Afbeelding
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

Dit is correct, dat de USB-stick 2 partities bevat. Maar wat je nog wel zou kunnen proberen is om een nieuwe USB-stick aan te maken met de recoveryimage die specifiek voor Surface. Deze heb je immers toch ook nodig voor een schone installatie.
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

op welke partitie moet ik dan de recoveryt image plaatsen?
of moet eerst de usb geformateerd worden?
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

Eerst de USB-stick helemaal leegmaken, dus beide partities verwijderen en dan formatteren. Zie dit artikel voor meer info.
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

hoi,

ik heb nog een poging gedaan voor het herstel maar dat is niet gelukt.
dus nu heb ik een schone installatie in orde gebracht!

heel hard bedankt voor de hulp!
Gebruikersavatar
Maxstar
Site Admin
Berichten: 3159
Lid geworden op: 10 aug 2009 11:16
Contacteer: Website

Hallo,

Fijn dat de schone installatie is gelukt en het systeem nu weer functioneert. :D
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Terug naar “Blauwe schermen en opstartproblemen”